top of page

Septische put plaatsen? Hiermee moet u rekening houden

Een septische put is een tank die aangesloten is op het rioolnet. De put vangt alle afvalwater op, maakt het vloeibaar en voert het vervolgens af naar de riolering. Op die manier komt het uiteindelijk terecht in het waterzuiveringsstation. In sommige gevallen is de plaatsing van zo’n put verplicht.


Wanneer is een septische put plaatsen verplicht?


Wanneer er in uw omgeving nog geen riolering is aangesloten, bent u verplicht om een septische put te plaatsen. In dat geval moet zowel het zwart afvalwater (afkomstig uit uw toilet) als het grijs afvalwater (sanitair afvalwater) worden aangesloten op de put. Is er wel een riolering aangesloten, vraagt u beter na bij de gemeente, stad of rioolbeheerder of de plaatsing van een septische put verplicht is. Plaatst u in dat geval een septische put, zal vaak enkel het zwart afvalwater in de put terechtkomen.


Hoe werkt een septische put?

In tegenstelling tot een beerput, is een septische put verbonden met de riolering. De put vangt het afvalwater op, waarna de vaste resten naar de bodem zakken. Door de septische gisting worden die resten omgezet in slib en water. Dat water vloeit vervolgens door naar de riolering. Dit natuurlijke proces zorgt voor een optimale werking van de put, maar toch heeft een septische put af en toe een grondige reiniging nodig. Daarvoor kan u een beroep doen op een professionele ruimingsdienst.


Hoe moet ik een septische put plaatsen?


De plaatsing van een septische put is een heikel en gevaarlijk werk waarvoor u het best een gespecialiseerde firma inschakelt.Eerst en vooral graven de vakmannen een put uit, waarin ze speciaal gestabiliseerd zand storten.Vervolgens gaat de put in de grond.Nadat de tank enkele dagen in de grond zit, worden de leidingen verbonden met de put. Maar let op: tijdens dit proces kunnen gevaarlijke chemische gassen ontsnappen, waardoor een gespecialiseerde firma opnieuw is aangewezen.


Zandgroeven Roelants helpt u verder!


Zandgroeven Roelants is gespecialiseerd in het plaatsen van alle mogelijke betonputten. Met onze expertise en een uitgebreid machinepark zijn wij in de mogelijkheid om de putten op een professionele manier aan te leveren en te plaatsen.


We zijn ook dé partner bij uitstek voor alle andere grond- en afbraakwerken. Wij staan garant voor een snelle, piekfijne service voor een optimaal resultaat.

댓글


bottom of page