top of page
paardenpistes-zandgroeven-roelants-1.jpg

Aanleg paardenpistes

Een manegebodem of paardenpiste perfect voor uw paardensport

Zandgroeven Roelants is hét adres als u op zoek bent naar een aannemer.

Aangezien Mr. Roelants zelf ooit ruiter was en de (klein)kinderen nog steeds actief zijn in de paardensport, weet hij als geen ander hoe belangrijk een goede piste- of manegebodem is !

Dankzij jarenlange ervaring met grond- en nivelleringswerken kunnen we de pistes zeer nauwkeurig opbouwen en afwerken. Bent u een Dressuuramazone, Jumpingruiter of recreatieruiter …  wij zorgen ervoor dat uw piste aan de juiste eisen voldoet.


Iedere piste is anders en op maat, naar wens van de klant. 

We bekijken samen de mogelijkheden ter plaatse.  Afhankelijk van de ligging, type ondergrond, waterafvloeiing, drainage, budget, … stellen we een offerte op.

380168389_3524434547799628_5833115344731249478_n (1).jpg

Meer info?

Iedere werf is anders en krijgt een op maat gemaakte prijs. Laat al zo veel mogelijk gegevens en informatie achter, Mr Roelants contacteert u graag voor een afspraak ter plaatse.

IN ONS ASSORTIMENT !

  • Pistezand

  • Paddockzand

  • Voorgemengd zand met Geopat & Cofibres

Het pistezand wordt in een grote trommel gemend met Geopat en Cofibres.
Enkel op die manier krijg je het beste eindresultaat! Dit is een hele klus, afname kan vanaf 120 ton.

- Inmengen van Geopat & Cofibres in een bestaande piste.
Vraag nu uw offerte op maat aan.

Een ideale piste of manegebodem zoekt het perfecte midden tussen veerkracht en stabiliteit. Een te losse, vaste, onregelmatige, gladde of harde paardenpiste zorgt voor onnodig extra blessurerisico voor paard én ruiter. De kracht die de grond raakt bij de afzet of landing van het paard kan over het algemeen grotendeels door de bodem worden geabsorbeerd. Maar dan moet de bodem wel de juiste samenstelling hebben. Dankzij het gebruik van onze zelf ontgonnen zandsoorten kunnen wij u net die ondergrond geven die het beste is voor u en uw paarden. 

 

LASER-GESTUURD KILVERBORD

Nauwkeurig nivelleringswerk is één van onze specialiteiten. 

Door middel van ons laser-gestuurde kilverbord, gaat het nivelleren bijna volledig automatisch en met de grootste precisie.  

De piste wordt in verschillende lagen opgebouwd en iedere laag wordt aangelegd met behulp van de laser. Dit garandeert een zeer nauwkeuring resultaat, met een perfecte afwatering/hellingsgraad. Ook voor het onderhoud van de piste in het kilverbord een luxe. 

Een paardenpiste die uitvoerig gebuikt wordt moet goed onderhouden worden. 

Een goede pistesleep egaliseert en drukt de piste aan, maar met een laser gestuurd kilverbord wordt de volledige hellingsgraad in het oog gehouden. 

Het zand wordt opnieuw gelijkmatig uit verdeelt over het volledige vlak.

GEOPAT

Indien gewenst kunnen we de afwerkingslaag voorzien van Geopat. 

Wij beschikken over een speciale mengtrommel die het zand en het Geopat op voorhand vermengd. Dit zorgt voor een directe/betere werking van het Geopat en dus een beter eindresultaat. Geopat wordt ook wel eens geotextielsnippers genoemd en bestaat uit snippers met een gemiddelde grootte van 1 à 3 cm². Deze snippers worden getrokken uit een ongeweven geotextieldoek. Geopat houdt 20% vocht vast waardoor uw piste langer vochtig blijft en het ideaal is voor een veerkrachtige dressuur-of springbodem.

Afhankelijk van het zandsoort en de beregening wordt er 2 à 3 kg per m² vermengd in het zand. 

Geopat bestaat uit zeer sterke materialen die biologisch niet afbreekbaar zijn en die geen bedreiging vormen voor het grondwater.

Wenst u meer informatie
of een gratis offerte?

Contacteer ons vrijblijvend op

016 73 48 35

Aanleg van paardenpistes Vlaams-Brabant

bottom of page