top of page

Regenput plaatsen? Zo doet u dat!

Bent u uw woning aan het (ver)bouwen, renoveren of aan het uitbreiden met een oppervlakte van minstens 40 vierkante meter? Dan bent u verplicht om een regenwaterput te plaatsen van minstens 5000 liter. Een regenput is niet alleen bevorderlijk voor uw waterfactuur, maar ook voor het milieu. Hoe u dat het beste aanpakt? Wij geven enkele handvaten mee.


Waarom een regenwaterput plaatsen?


Een regenput biedt verschillende voordelen. Omdat de zomers steeds heter worden en het water schaarser, is de opvang van regenwater geen overbodige luxe meer. Door de regenput aan te sluiten op uw sanitaire voorzieningen, gebruikt u het water makkelijk om uw wc door te spoelen, uw tanden te poetsen of een douche te nemen. Op die manier houdt u niet alleen rekening met het milieu, maar bespaart u ook heel wat op uw waterfactuur. Hemelwater bovendien geen kalk, waardoor uw leidingen langer meegaan.


Hoe wordt een regenput geplaatst?

Het plaatsen van een regenwaterput kan u zelf voor uw rekening nemen, maar het is aangeraden om dat uit te besteden aan een vakman. De plaatsing is een secuur werk waarbij kennis van grondwerken nodig is. Wij werken steeds met betonnen putten. Het nodige volume van uw regenwaterput bereken je aan de hand van het dakoppervlak. Als vuistregel geldt minstens 50 liter per vierkante meter dakoppervlak, want het is via het dak en de leidingen dat het hemelwater in uw regenput terecht komt. Een grootte afhankelijk van het dakoppervlak is dus aangewezen.


Het onderhoud van een regenwaterput


Om een optimale werking van uw regenput te garanderen, is een regelmatig onderhoud van de filters nodig. Zijn je filters vervuild, dan komt er vuil terecht in uw regenput waardoor het regenwater er niet meer in past. Het reinigen van uw put is niet zonder risico, want de binnenkant van een regenput bevat weinig zuurstof. Werk daarom nooit alleen of doe een beroep op een professionele firma.Zandgroeven Roelants helpt u verder!


Zandgroeven Roelants is gespecialiseerd in het plaatsen van alle mogelijke betonputten. Met onze expertise en een uitgebreid machinepark zijn wij in de mogelijkheid om de putten op een professionele manier aan te leveren en te plaatsen.


We zijn ook dé partner bij uitstek voor alle andere grond- en afbraakwerken. Wij staan garant voor een snelle, piekfijne service voor een optimaal resultaat.

Comments


bottom of page