top of page

RAM Trailer: Innovatie en Veiligheid in Transport

In de transportwereld is innovatie de sleutel tot efficiëntie, veiligheid en duurzaamheid. Bij Zandgroeven Roelants staan we daarom achter de ontwikkeling van de uiterst innovatieve RAM Trailer. Maar wat maakt de RAM Trailer zo speciaal en waarom is het een game-changer in de transportindustrie?Hydraulic Ram Trailer: Een revolutie in lading lossen


De RAM Trailer, ook bekend als de Hydraulic Ram Trailer, is niet zomaar een transportmiddel. Het unieke aan deze trailer is het uitduwsysteem. In plaats van de traditionele methode waarbij de lading verticaal wordt gelost, maakt de RAM Trailer gebruik van een hydraulisch aangedreven duwblad dat de lading horizontaal uitduwt. Dit systeem biedt verschillende voordelen:


  1. Veiligheid voorop: Door het horizontale uitduwsysteem worden risico's zoals het kantelen van de trekker en oplegger volledig uitgesloten. Bovendien is menselijke tussenkomst onder de laadbak niet langer een gevaar, wat de veiligheid tijdens het lossen aanzienlijk verhoogt.

  2. Efficiëntie en snelheid: De RAM Trailer blinkt uit in stabiliteit en snelheid. Het compacte lossysteem zorgt ervoor dat de lading snel en efficiënt wordt gelost, wat tijd en kosten bespaart.

  3. Diverse uitvoeringen: De Hydraulic Ram Trailer is veelzijdig en is leverbaar in verschillende uitvoeringen zoals: opleggers, vrachtwagenopbouw en landbouw-dumpers.

  4. Inzetbaarheid: Door het horizontale lossen, is de RAM Trailer veel veelzijdiger inzetbaar, denk maar aan het lossen op ongelijk terrein, onder kabels en bomen, in loodsen en tunnels en dat in de veiligste omstandigheden.


Welke diensten biedt Hydraulic Ram Trailer nog aan?


Dealerschap Meiller

Hydraulic Ram Trailer heeft met Meiller een hoog kwalitatief aanvullend gamma, bestaande uit containersystemen, kipper-opleggers ( Hardox en Aluminium uitvoeringen) en (3-zijdige) kippers.


Werkplaats


In een goed uitgeruste nieuwbouw werkplaats gelegen naast de E40 in Hélécine worden deze voertuigen opgebouwd. Als erkend constructeur voldoen deze steeds aan de geldende wetgeving en voorschriften van de vrachtwagenconstructeurs.


Schuifzeilen


De steeds strengere controles op het afdekken van ladingen, vragen om een snelle en kwalitatieve afdekking. Plaatsing en herstelling (of upgrade van manueel naar elektrisch bediende uitvoering) van schuifzeilen van de toonaangevende merken MARCOLIN, CRAMARO en MEILLER.


Stralen en natlakken


Hydraulic Ram Trailer beschikt over een zandstraalcabine en spuitcabine.

Stralen en natlakken (hoge kwaliteit) van uw kipper, containers, oplegger of andere objecten tot een lengte van 15m zijn geen probleem.


Ontdek meer over de RAM Trailer


De RAM Trailer is een perfect voorbeeld van een samensmelting van technologische vooruitgang en praktische toepassing in de transportwereld. Het laat niet enkel zien wat mogelijk is wanneer innovatie en behoefte de handen in elkaar slaan, maar geeft ook een blik op de toekomst van veiliger en efficiënter transport. Meer info over de specificaties van de RAM Trailer en de Meiller producten kan je vinden op de website.

Comments


bottom of page