top of page

Een infiltratieput plaatsen, hoe begint u eraan?

Een infiltratieput zorgt voor een geleidelijke insijpeling van overtollig regenwater in de grond. Dat leidt niet alleen tot minder belasting van het rioleringsnet tijdens een hevige regenbui, maar omdat het water niet rechtstreeks naar de riolering stroomt, wordt het ter plaatse beter opgenomen in de grond. Wij geven alvast enkele tips voor een vlotte plaatsing van een infiltratieput.Moet ik een infiltratieput plaatsen?


Vandaag heeft de overheid een aantal situaties vastgelegd waarbij het verplicht is om een infiltratieput te plaatsen. Gaat u een nieuwe woning bouwen of uw bestaande woning uitbreiden en is de bewoonbare oppervlakte minstens 40 vierkante meter? Dan bent u verplicht een infiltratieput voorzien, als uw perceel groter is dan 250 vierkante meter. Ook bij nieuwe verkavelingen worden vaak collectieve infiltratievoorzieningen aangelegd. Ga zeker altijd nog eens na bij uw gemeente of provincie wat de precieze regelgeving is, want dat verschilt per regio.


Hoe werkt een infiltratieput?

De infiltratieput word vaak opgebouwd als overloop van uw regenput. Het betonnen reservoir bevat kleine perforaties, waardoor het water langzaam in de grond sijpelt.


Mijn infiltratieput reinigen


Net zoals een regenput of septische put, heeft ook een infiltratieput regelmatig een reiniging nodig. Zeker in een boomrijk gebied is de kans groot dat bladeren de infiltratieput verstoppen. Maar ook ander vuil kan ervoor zorgen dat de put niet meer naar behoren werkt en het water niet langer in de grond sijpelt.


Hoeveel kost een infiltratieput?


De prijs van een infiltratieput hangt af van de capaciteit van de put. Daardoor kan de prijs sterk variëren, tussen de 200€-2000€. Naast de put zelf, mag u ook rekenen op plaatsingskosten. De aanleg van een infiltratieput vereist namelijk grondwerken waar zeker de juiste kennis en expertise voor nodig zijn. In sommige regio’s voorziet de overheid subsidies voor de aanleg van een infiltratieput. Informeer dus zeker eens bij uw gemeente.


Zandgroeven Roelants helpt u verder!


Zandgroeven Roelants is gespecialiseerd in alle mogelijke afbraakwerken bij woningen, schuren, bijgebouwen en industriële panden. Met onze expertise en een uitgebreid machinepark, voldoen wij aan al uw wensen, ook bij meer specifieke constructies.


We zijn ook dé partner bij uitstek voor alle andere grond- en afbraakwerken. Wij staan garant voor een snelle, piekfijne service voor een optimaal resultaat.

Comentários


bottom of page