top of page

Een bedrijfspand afbreken? Nog niet zo’n slecht idee!

Veel bedrijfspanden staan vandaag leeg en raken niet meer verhuurd. De reden? Een verouderde staat, een veelvoud aan gebreken of torenhoge kosten. In die gevallen is een afbraak van een bedrijfspand een betere oplossing dan een renovatie. De waarde van een nieuwbouw zal namelijk veel hoger liggen dan een gerenoveerd pand. Daarnaast is ook het gebouw op zich kostenefficiënter én volledig klaar voor de toekomst. Een overzicht.Een bedrijf afbreken en heropbouwen creëert uitstraling


Een bedrijf heeft een onberispelijke uitstraling nodig. Een modern bedrijfspand dat tot in de puntjes is afgewerkt, draagt hiertoe bij en schept een gevoel van vertrouwen en geloofwaardigheid. Want zeg nu zelf: welke klant komt graag binnen in een verouderd gebouw zonder verwarming, met kale muren en een lekkend toilet? Het bedrijfspand afbreken en een nieuwbouw in de plaats zetten is een investering, maar kan op termijn zorgen voor een bestendig klantenbestand.


De afbraak van een bedrijfspand is kostenefficiënter

Oude gebouwen vertonen veel gebreken wat betreft energiegebruik, isolatie en veiligheidsnormen. Een renovatie kan hierbij helpen, maar nooit tegemoet komen aan alle gebreken. Het bedrijfspand afbreken en vervangen door een nieuwbouw kan dat wel. Een nieuwbouw moet namelijk gebouwd worden conform de huidige regelgeving en nieuwste technieken om het gebouw zo energiebesparend en kostenefficiënt mogelijk te maken. Zeker voor bedrijfspanden waar veel mensen vertoeven en werken, is dat een cruciale factor. Bovendien schept een nieuwbouw ook zekerheid voor een onderneming. Als eigenaar weet u namelijk dat u weinig of zelfs geen onvoorziene kosten zal hebben de komende tien tot vijftien jaar. Bij een gerenoveerd pand hebt u die garantie niet.Haal die sloophamer dus alvast maar boven.


Hoe gaat de afbraak van een bedrijf in zijn werk?


Een bedrijfspand afbreken is een drastische beslissing die heel wat voorbereiding vergt. Eerst en vooral stelt de aannemer een veiligheidsanalyse op. Zeker bij grote afbraakwerken is dit van cruciaal belang. Hij brengt de naburige huizen en obstakels in kaart, zodat niemand gevaar loopt bij de nakende sloop. Vervolgens neemt hij ook de bouwconstructie onder de loep. Welke sloopvolgorde zal hij hanteren? Welke machines moeten worden voorzien? Na die analyses is het tijd voor de werkelijke sloop. Natuurlijk moet het gebouw eerst volledig gestript worden, waarna sloopkranen het ‘skelet’ van het gebouw afbreken. Nadien zal de aannemer al het sloopmateriaal sorteren en afvoeren naar een erkende stortplaats.


Zandgroeven Roelants helpt u verder!


Zandgroeven Roelants is gespecialiseerd in alle mogelijke afbraakwerken bij woningen, schuren, bijgebouwen en industriële panden. Met onze expertise en een uitgebreid machinepark, voldoen wij aan al uw wensen, ook bij meer specifieke constructies.


We zijn ook dé partner bij uitstek voor alle andere grond- en afbraakwerken. Wij staan garant voor een snelle, piekfijne service voor een optimaal resultaat.

Comments


bottom of page