top of page

3 redenen om een waterput te plaatsen

In België is het vandaag verplicht om bij elke nieuwbouw met een oppervlakte van minstens 40 vierkante meter, een waterput te plaatsen.Wanneer uw woonoppervlak kleiner is dan dat, is de plaatsing van een waterput aangewezen, maar niet verplicht. Wij geven 3 redenen waarom u moet kiezen voor de plaatsing van een grondwaterput.Een waterput laten plaatsen zorgt vooreen lagere waterfactuur


Akkoord, een waterput steken kost geld. Als u een betonnen waterput laat plaatsen, telt u al snel een bedrag neer van ongeveer € 1000. Kiest u voor een exemplaar uit kunststof, voorziet u het best een bedrag van € 2000 tot € 2500. Daarbovenop komen natuurlijk ook nog de plaatsingskosten. Het gebruik van een waterput zorgt echter voor minder waterverbruik. U kan uw waterput namelijk aansluiten op uw sanitaire installaties, waardoor u voortaan doorspoelt en zelfs wast met hemelwater. Ook uw planten worden blij van een slok regenwater.


Is regenwater uit een waterput van goede kwaliteit?

In veel gevallen wel, maar om daar zeker van te zijn kan u een voorfilter in uw waterput installeren. Op die manier is uw regenwater praktisch kleur- en geurloos, waardoor niemand zal opmerken dat uw sanitaire installaties regenwater verbruiken. Regenwater bevat trouwens ook geen kalk, wat uw leidingen alleen maar ten goede komt!


Een waterput plaatsen is goed voor de planeet


Doordat u via een waterput regenwater hergebruikt voor huishoudelijke taken, zal uw drinkwaterverbruik drastisch dalen. Rekening houdend met onze droge zomers en waterschaarste, is dat zeker geen overbodige luxe. Help de planeet dus en handje en laat een degelijke waterput plaatsen. Wil u weten hoe groot uw waterput moet zijn? Reken zeker op 50 vierkante meter per dakoppervlak. Natuurlijk moet u bij de keuze van een regenput rekening houden met het aantal mensen die het regenwater zullen verbruiken, want met een te kleine waterput bent u ook niet veel.


Een waterput verhindert een overbelaste riolering


De overvloedige regenbuien in 2021 zitten natuurlijk nog vers in ons geheugen. Een waterput kan bij hevige regenval een hulp bieden. Dankzij de plaatsing van een waterput, belandt veel regenwater in de put – en eventueel in de infiltratieput – waardoor de riolering niet overbelast raakt. Een overbelaste riolering zorgt namelijk voor overstromingen, met alle vreselijke gevolgen vandien. Natuurlijk is voor de goede werking van uw waterput, een regelmatig onderhoud vereist. Er kunnen zich bladeren, takken of ander vuil opstapelen in de put, waardoor die volledig verstopt komt de zitten en niet meer naar behoren werkt. Trek dus tijdig aan de alarmbel voor een langdurig gebruik van uw waterput.


Zandgroeven Roelants helpt u verder!


Zandgroeven Roelants is gespecialiseerd in alle mogelijke afbraakwerken bij woningen, schuren, bijgebouwen en industriële panden. Met onze expertise en een uitgebreid machinepark, voldoen wij aan al uw wensen, ook bij meer specifieke constructies.


We zijn ook dé partner bij uitstek voor alle andere grond- en afbraakwerken. Wij staan garant voor een snelle, piekfijne service voor een optimaal resultaat.

Comments


bottom of page